Castigatori Fundația Nouă ne pasă

Una dintre cele mai bune vești vine tot din partea prietenilor noștri de la Fundația Nouă ne pasă, care ne-au oferit șansa de o oferi elevilor noștri experiențe de învățare diverse și un club de lectură adaptat timpurilor în care trăim, prin acceptarea finanțării proiectului nostru de „club de lectură multifuncțional”. Practic, cu sprijinul lor, vom face un „update” clubului nostru, devenind astfel „FacetheBook – FacetheTech”, combinând lectura cu tehnologia. Astfel, vom putea experimenta „cititul altfel”, vom crea book-trailere pentru cărțile citite, cu ajutorul tehnologiei VR, de care vom dispune prin intermediul acestui proiect.
👌 Ce înseamnă pentru noi acest lucru?
Înseamnă oportunitatea de a experimenta și de a face lectura o activitate prietenoasă și pe placul noilor generații, înseamnă dezvoltarea creativității si încurajarea colaborării dintre elevi, in realizarea sarcinilor, înseamnă dezvoltarea competențelor elevilor prin activități interesante și prin utilizarea tehnologiei.
👌 Ce ne dorim sa obținem?
Ne dorim sa atragem cat mai mulți copii spre activități creative, de lectură, ne dorim să oferim posibilitatea elevilor din zone rurale să beneficieze de experiențe variate de învățare în cadrul școlii, neavând astfel de oportunități în mediul rural, ne dorim să îmbunătățim rezultatele elevilor noștri la Evaluarea Națională, prin oferirea unei game variate de titluri de lectură, dar și de activități pe baza textelor citite, ne dorim să deschidem larg porțile imaginației lor și să încurajăm colaborarea, lucrul în echipă. De asemenea, prin organizarea unor ateliere susținute de profesioniști în acest domeniu, ne dorim să descoperim și să dezvoltăm talente înnăscute ale elevilor noștri, dans, pictură, Origami, etc.
În linii mari, ne dorim să facem școala un loc mai prietenos și către care elevii să vină cu entuziasm și curiozitate, să aibă satisfacția rezultatelor obținute și a experiențelor de învățare acumulate.
👌 Ce vom face mai exact?
Vom cumpăra cărți de actualitate și vom dota biblioteca clubului nostru cu aproximativ 400 de titluri;
Vom cumpăra ochelari de realitate virtuală și o cameră de filmat 360 de grade, cu care vom realiza filmulețe scurte, prin care vom promova lectura;
Vom colabora cu Asociația PlaYouth, care va oferi elevilor noștri experiențe de învățare prin joc și artă, valorificând talentele și interesele acestora în cadrul atelierelor pe care le vom organiza în colaborare, atât în școală, cât și online.
Vom promova lectura prin crearea de conținut video, pe baza textelor citite. book-trailere și recenzii, pentru a atrage în demersul nostru cât mai mulți copii;
Nu în ultimul rând, vom oferi șansa elevilor noștri de a deveni resurse de învățare pentru colegii lor ce vor veni la gimnaziu, în anii următori.